donderdag, mei 15, 2008

 

Versomaat nu ook in Haps

De versomaat is een initiatief van John
Verbruggen uit Erp en René Tielemans uit Boekel. Met de automaat worden verse streekproducten op een moderne manier aan huis verkocht. De versomaat is niet een tijdelijk verkooppunt voor zomerkoninkjes of andere seizoensgroente. Het is de bedoeling dat de automaat het hele jaar door blijft staan. Klanten kunnen zeven dagen per week terecht. Tegen de avond wordt de kast gesloten.

Bij de Hapse versomaat, die inmiddels bijna twee weken open is, komen per dag zo'n twintig klanten. Op dit moment zijn te koop: trostomaten, asperges, aardbeien, komkommers, oesterzwammen en champignons. De groenten komen van zes ondernemingen uit de regio, die de spullen onderling verdelen en verkopen. Het aanbod wordt binnenkort uitgebreid. De automaat werkt als een koffie- of blikjesautomaat. Klanten kiezen een product, gooien munten in het apparaat en kunnen vervolgens een luikje openen en het product eruit nemen. De automaat kan wisselen.

De groenten worden bewaard op 12 graden Celsius, onderin het apparaat is het iets warmer dan bovenin. Daarom liggen de komkommers onderin en de champignons bovenin. Gelderlander 15 mei 2008.
-
Het versomaat initiatief wordt begeleid door het streekhuis Peel & Maas.
http://www.versomaat.nl/

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?