zaterdag, mei 17, 2008

 

Week 20

Woensdag
Enkele weken geleden was er de Fietspendelboot actieweek in samenwerking met locale supermarkten. Nieuwe acties worden voorbereid voor de komende maanden. Met Huib Niessen en Sandra Reusen van ReusenProjectN heb ik een overleg.

Donderdag
Een kippenbedrijf in Boekel is enkele jaren geleden gestopt met kippen te houden. De agrarische basis van het bedrijf is nu 8 ha akkerbouw. Gezocht wordt naar verbreding. Het idee is om een van de kippenstallen te saneren en daar chalets op te plaatsen. Ik adviseer om in te spelen op de wensen van de huidige consument. Die is op zoek authenticiteit. Belangrijk is of iets echt is en of de bedoelingen oprecht zijn. Verder adviseer ik om op zoek te gaan naar een specifieke doelgroep die benadert kan worden. In vaktermen een 'niche'. Tijdens de bijeenkomst valt de puzzel in elkaar. De chalets worden vakantiehuisjes in de vorm van authentieke kippenstalletjes van de twintiger dertiger jaren met bijpassende aanplanting. Vader doet de akkerbouw tak. De dochter ontfermt zich over de 'kippenstalletjes' en de schoonzoon zorgt voor de verrassing. Hij heeft een kleine geluidstudio aan huis en is op zoek naar een iets grotere locatie. Mijn advies is om te overwegen om de bedrijfsruimte waar de inpak machines voor de eieren gestaan hebben als studio in te richten. Ze kunnen zich dan richten op muzikale families en vriendengroepen die tijdens het recreatieve verblijf actief aan de slag gaan en hun eigen CD met muziek opnemen. Dit zijn projecten zoals de overheid ze graag ziet. Saneren van lelijke gebouwen en daar iets moois voor terug plaatsen (kwaliteitverbeteren) in combinatie met het geven van een nieuwe functie aan een VAB (Vrijgekomen Agrarische Bebouwing). Niet meer van het zelfde, het innovatieve karakter van het project, wordt ook gewaardeerd.

Overleg met Bert Aasman van DLV Plant. Hij werkt aan de aanvraag van een LNV project en wil graag weten wat de kansen en behoeften zijn in het Maasheggengebied wat loopt van Grave via Cuijk naar Boxmeer.

Leenders Architecten in Veghel heeft een aantal projectidee├źn en wil graag weten wat het Streekhuis Peel & Maas te bieden heeft. Tijdens een bijeenkomst bespreken we de kansen en mogelijkheden.

Vrijdag
Overleg met Frans van der Heijden de voorzitter van de dorpsraad in Westerbeek gemeente Sint Anthonis. De dorpsraad is zeer actief en met diverse zaken aan de slag. Voor een van de projecten wil Frans graag weten wat de mogelijkheden voor subsidie zijn.

In het kader van de ontwikkeling van een streekmerk heb ik een overleg. Het doel is een aantal partijen bij elkaar te brengen die er voordeel inzien om met elkaar samen te werken en een streekmerk in de markt te zetten. De basis is het gebruik van streekeigen recepten en producten. Samenwerken met anderen vraagt een andere bedrijfsvoering. Niet iedere ondernemer staat hier voor open. Zelfstandig ondernemen staat vaak hoog in het vaandel.

Weekoverzichtstreekmanager

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?