donderdag, juni 19, 2008

 

Vlagheide

De camping op het adres Zandvliet 19 in Eerde krijgt alleen een toegang vanaf de Vlagheide. Dat deelden de initiatiefnemers mee tijdens de presentatie van hun plan in gemeenschapshuis De Brink in Eerde.

Op het masterplan Vlagheide en het plan voor de camping werd door een aantal aanwezigen sceptisch gereageerd. De Brink zat met meer dan honderd belangstellenden bomvol. Wim Steenbakkers, van het actiecomité Toerisme Nee, vond het weliswaar positief dat de campinggasten niet over de Zandvliet af en aan gaan rijden, maar hij blijft vrezen voor overlast.
"Nergens zie je campings op 150 meter van een dorpskern. Da's niet voor niks." Initiatiefnemer Jelt van Veenendaal kon Steenbakkers' vrees niet wegnemen, maar volgens hem is camping 'Het goeie leven' vooral bedoeld voor jonge gezinnen en oudere stelletjes die hechten aan rustig kamperen in de vrije natuur.

"En aan het Zandvliet komt alleen een uitgang voor fietsers en voetgangers die naar het dorp willen om een boodschap te doen." Deze laatste opmerking leidde tot geroezemoes in de zaal, omdat juist vorige week bekend werd dat de enige supermarkt van Eerde op 1 juli zijn deuren sluit.

Voor de boodschappen moeten de toekomstige bezoekers van de camping dus naar Veghel of Schijndel voor de dichtstbij zijnde supermarkt. Volgens Van Veenendaal en zijn vrouw, die samen de presentatie van het plan verzorgden, komen er in de huidige opzet maximaal 90 staanplaatsen voor tenten en caravans.

Stacaravans en andere meer permanente verblijven zijn volgens de initiatiefnemers uit den boze. "In principe is de camping ook vanaf eind september tot maart gesloten voor kampeerders." Behalve de camping willen Van Veenendaal en zijn schoonzus Anke van Boxtel ook een 'gasterij' gaan uitbaten op het adres aan de Zandvliet.

Deze gasterij moet ook vrij toegankelijk zijn voor andere bezoekers dan de campinggasten. Deze horecagelegenheid zou gevestigd moeten worden in de voormalige koeienstal op het terrein.
Deze stal wordt in dat geval betimmerd met hout om het geheel wat attractiever te maken. Ook zijn in het masterplan Vlagheide onder meer een vijver en een 'bosluchttheater' opgenomen, naar het voorbeeld van de Kersouwe. Brabantsdagblad 18 juni 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?