vrijdag, juli 04, 2008

 

Hooibergproject Landerd

De hooiberg keert de komende jaren op grote schaal terug in de gemeente Landerd. Enkele tientallen mensen hebben hiervoor een officiƫle bouwaanvraag ingediend.
Het gaat hierbij om mensen met een boerderij. Ze haken in op een initiatief van de Stichting Hooibergen in Zeeland. Die wil de ouderwetse hooibergen terugbrengen in het landschap, omdat ze volgens haar mooi en cultuurhistorisch waardevol zijn.Tegenwoordig wordt hooi meestal opgeslagen in grote loodsen. Het hooibergenproject is een uitvloeisel van de reconstructie van het platteland. Omroep Brabant 4 juli 2008.

Veertig personen in de gemeente Landerd hebben belangstelling om een traditionele hooiberg bij hun boerderij te bouwen. Volgens het bestemmingsplan kan aan ongeveer 2 initiatiefnemers medewerking verleend worden. Omdat de gemeente het initiatief ondersteunt hebben ze een beleidsplan opgesteld speciaal voor hooibergen voor het grondgebied van de hele gemeente. Het resultaat is dat nu de plannen van 38 initiatiefnemers gehonoreerd kunnen worden. In overleg met de provincie valt een bestemmingsplan wijziging in de 19.2 categorie waardoor een verklaring van geen bezwaar van de provincie niet nodig is. Een knap staaltje van goede samenwerking tussen burgers met een mooi initiatief en bestuurders en ambtenaren van de gemeente en de ambtenaren van de provincie.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?