zaterdag, juli 05, 2008

 

Week 27

Maandag
Slotsymposium Bijzonder Noordoost Brabant. Noordoost Brabant heeft de afgelopen drie jaar 300.000,- euro geïnvesteerd om de regio te promoten als aantrekkelijk toeristisch en recreatief gebied. De resultaten worden in Mill, locatie Fitland, aan de bestuurders en ondernemers in de regio gepresenteerd. Een kort onderhoud met een van de aanwezig is voldoende voor de start van een nieuw project. Hij loopt al een tijd met een idee en heeft daarvoor partners nodig. We spreken af dat ik bij potentiele partners ga polsen of ze belangstelling hebben. Zo ja dan nodig ik ze uit voor een voeten op tafel gesprek om te achterhalen of er draagvlak is voor een project.

Big Bang bijeenkomst in het provinciehuis om de nieuwe Wro (Wet Ruimtelijke Ordening) in te luiden. De overheid streeft al lange tijd naar ontwikkelingsgericht werken. Nu wordt deze denkwijze ook ondersteund door wetgeving.

Werkgroep bijeenkomst Versomaat.

Dinsdag
Kennismakingsgesprek met Cor de Vos van bureau Geeling. Een bureau met veel ervaring op het gebied van plattelandsontwikkeling en betrokken bij veel projecten in de regio.

De nieuwe Wro bied nieuwe kansen om het buitengebied sneller, beter en mooier in te richten. Met een aantal medewerkers van de provincie bereid ik een programma voor om de ruimte die de wet bied te gaan benutten.

Woensdag
Eerste bijeenkomst Beeldenstorm 2025.

Donderdag
Overleg met een organisatie die TV en Internet wil integreren. Doel is een systeem te ontwikkelen waar senioren die geen Internet ervaring hebben mee uit de voeten kunnen. Doel is ze thuis van informatie en diensten te voorzien zodat een gang naar een dienstverlenende instelling minder vaak nodig is.

Hoorzitting te Grave. In Grave probeert een ondernemer een recreatiefplan te realiseren. Om een plan gerealiseerd te krijgen is het verstandig om draagvlak in de omgeving te creeeren en transparant te werk te gaan. De dag van het Brabantseplatteland van afgelopen 19 april is een ideaal moment om plannen te presenteren. Ik heb de ondernemer geadviseerd om van die gelegenheid gebruik te maken. De gemeente heeft me gevraagd om voor de inloopdag een evenementenvergunning aan te vragen. Tegen het afgeven van de evenementenvergunning is bezwaarschrift ingediend. Daarom zal de commissie bezwaarschriften een advies uitbrengen aan burgemeester en wethouders. Om uitspraak te kunnen doen is er vandaag een hoorzitting. De gemeente verweerd zich en onderbouwt met argumenten waarom ze juist gehandeld heeft. De bezwaarmaker somt haar argumenten op welke tengrond slag liggen aan het bezwaar. Als aanvrager van de evenementenvergunning en dus belanghebbende krijg ik ook het woord. Ik wijs op de situatie dat de overheid graag ontwikkelingen ziet gebeuren welke ze in beleid verwoord heeft maar wat nog niet bestendigd is in het bestemmingsplan. Ondernemers zitten dan in een spagaat. Ze hebben een plan wat de overheid toejuigt maar het mag nog niet en lange ingewikkelde procedures moeten eerst doorlopen worden. Ik vraag de commissie om ook rekening te houden met het recht op de vrijheid van meningsuiting van deze ondernemers om hun plannen aan het publiek te tonen bij het nemen van een beslissing. De uitspraak zal overigens geen direct effect hebben want de opendag op 19 april is immers al gehouden. Wat wel relevant is is of volgend jaar tijdens de dag van het Brabantseplatteland opnieuw een evenementenvergunning afgegeven wordt mocht daar weer om verzocht worden. Alhoewel de noodzaak hiervan ter discussie staat want de gemeente heeft me laten weten dat er achteraf gezien geen evenementenvergunning nodig was geweest gezien de aard en omvang van de bijeenkomst. En dat sluit weer aan bij de andere acht Peel & Maas gemeenten waar voor een inloopdag tijdens de Dag van het Brabantseplatteland ook geen evenementenvergunning nodig is.

Bijeenkomst Hooibergenproject Landerd.

Vrijdag
Kennismaking met een ondernemer in Veghel met een uniek product. Op dit moment heeft hij zijn klanten in heel Europa. Er zijn mogelijkheden om met zijn product tastbaar invulling te geven aan "Bijzonder Noordoost Brabant". Er komt een vervolg bijeenkomst met ondernemers om met elkaar na te gaan of ze er brood in zien.

Opening van groepsaccomodatie De Buitenhorst van de familie Mathijssen in Schaijk. Tot voor enkele jaren geleden een bedrijf met rundvee en varkens. De varkenstak is vervangen door de groepsaccomodatie. Maar wat voor een. De meest verwende hotelgast komt hier aan zijn trekken. De doelgroep is de zakelijke markt. Denk aan een management team van een bedrijf dat "op de hei" zaken wil bespreken of families die hoge eisen stellen aan de accomodatie en kiezen voor een unieke sfeer.

Weekoverzichtstreekmanager





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?