donderdag, augustus 28, 2008

 

Maashorst Streekfair

'Product' Maashorst in de etalage

Met de 14.000 bezoekers van vorig jaar in het achterhoofd in Zeeland rekent de organisatie van de derde Streekfair op de Maashorst wederom op een daverend succes. De derde editie staat voor zondag 14 september op het programma en wordt dit keer gehouden aan de Bosdreef in Uden, nabij openluchttheater Naat Piek.

Egbert van Hout, mede-organisator van de fair: "Onze bezoekers zijn écht geïnteresseerd in wat er zich afspeelt in dit mooie gebied. En die interesse is nog volop aanwezig. Mensen hebben behoefte aan informatie." De twee vorige uitgaven van de fair werden georganiseerd door de Maashorstboeren.

De organisatie is echter té veelomvattend geworden voor die relatief kleine organisatie. Daarom tekent nu de Stuurgroep Maashorst voor de organisatie. Doel van het evenement is, volgens stuurgroepvoorzitter Peer Verkuijlen, niet de fair an sich.

"Het gaat er ons om De Maashorst te presenteren in de breedste zin van het woord. We zetten het product Maashorst in de etalage." Tijdens de Streekfair De Maashorst zijn er op het tien hectare grote Udense grasveld tal van diverse activiteiten. Bij al die activiteiten staan de natuur, de boeren, cultuur en recreatie in het gebied centraal.

Zo presenteren de verschillende natuurclubs uit de wijde regio zich. Er zijn verschillende stands van de Vogelwerkgroep, IVN, Staatsbosbeheer, waterschap en de provincie. Ook kunnen er nestkastjes in elkaar gezet worden. De cultuur wordt onder andere vertegenwoordigd door verschillende blaasorkesten, zanggroep Tiona en zangeres Annelieke Merx.

Ook is er informatie te verkrijgen over de drie openluchttheaters in het gebied, Naat Piek, Kersouwe en Hoessenbosch. De Maashorstboeren zijn aanwezig met een eigen stand. Daarnaast zijn er demonstraties paardenmennen, schapendrijven, hondenfrisbee en kan er met trekpaarden touw getrokken worden.

Ook wordt er een heuse hooiberg nagebouwd en een kinderboerderij ingericht. Op het vlak van recreatie worden verschillende out-door activiteiten vertoond en is er informatie te verkrijgen over wandel- en fietstochten in het gebied. De organisatie heeft veel in het werk gesteld om de commercie buiten de deur te houden.

Verkuijlen: "Het gaat immers om de bezoekers van informatie te voorzien. Fairs zijn er natuurlijk meer; wij willen daar wel van afwijken." Tijdens de fair is echter wel te zien welke producten afkomstig zijn uit het gebied.

Van Hout somt wat op: fruit, vlees van varkens, schapen en herten, kruiden, groente, honing en cranberry's. Verkuijlen: "En veel van die producten zijn te proeven en ook te verkrijgen bij onze horecastand. Want deze streek heeft natuurlijk ook een Bourgondische inslag. En dat mag best gezien worden"

De Streekfair wordt 14 september van 10.00 tot 17.00 uur gehouden aan de Bosdreef 5 in Uden. Toegang 3 euro.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?