donderdag, september 18, 2008

 

Maashorst

Derde Streekfair 'De Maashorst'

Zondag 14 september werd voor de derde keer Streekfair 'De Maashorst' gehouden aan de rand van Uden. Meer dan 17.000 bezoekers hebben genoten van een gezellige sfeer en talloze activiteiten die op het terrein plaatsvonden. Op de streekfair, georganiseerd door Stuurgroep de Maashorst, hebben een honderdtal organisaties uit de streek, waaronder natuur, sport, recreatie, cultuur, kunst en landbouw zich gepresenteerd. Met goed verzorgde marktkramen, bijzondere activiteiten en heerlijke streekproducten hebben zij de bezoeker op een ontspannen manier weten te boeien. Ze konden goed overbrengen hoe bijzonder het gebied 'De Maashorst' is.

Voorafgaand aan de Streekfair was er op vrijdagmiddag op het terrein een netwerkmiddag voor ondernemers in de regio. Ook deze bijeenkomst was een groot succes. Ondanks het slechte weer waren zo'n 250 ondernemers en bestuurders aanwezig. Naast een levendig debat in een forum waren er boeiende inleidingen van oud-minister Gerrit Baks en Joke Kersten, burgemeester van Uden. Door Gerrit Baks werd vooral gesproken over de rol van de ondernemer, die in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een grote verantwoordelijkheid heeft voor de leefomgeving. Dat kan heel goed samengaan met de economie.Joke Kersten benadrukte dat ook nog eens en sprak daarnaast met grote nadruk over het belang van samenwerking tussen gemeenten onderling en andere partijen in de streek. 'Burgemeesters en wethouders en zeker ook gemeenteraadsleden moeten zich realiseren hoe belangrijk dit gebied en deze streekontwikkeling voor ons is', aldus de burgemeester van Uden.

Gedeputeerde Onno Hoes van de provincie Noord-Brabant was zondag als speciale genodigde aanwezig en benadrukte in zijn toespraak dat de provincie een groot belang hecht aan dit gebied. Mede daarom is het door de provincie aangewezen als Provinciaal Landschap. Deze status geeft ook voor de toekomst vertrouwen dat de provincie zich zal blijven inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van dit gebied.

De hele dag werd er genoten van de vele activiteiten. Paardenshows, schapendrijven, straattheater. De kinderen vermaakten zich in de kinderboerderij, de ballenbakken en in de zandbak of bij een van de vele activiteiten op de themapleinen bij de standhouders. Op een zonovergoten, ruim terras werd genoten van live-muziek uit de streek en heerlijke streekgerechten zoals een stoofpotje van Brandrode Rund (Petrus Hoeve) of een broodje Beenham (Manders Maaltijden). Allerlei soorten vruchtensappen en ook eigen gebrouwen streekbieren waren volop verkrijgbaar en vielen zeer in de smaak.

Het doel van Stuurgroep De Maashorst is volledig bereikt. De stuurgroep, een samenwerkingsverband van alles gebiedspartijen, wil juist op een aangename, zinvolle en aantrekkelijke manier laten zien en ervaren wat de streek te bieden heeft en hoe belangrijk het is dat dit allemaal nog verder tot ontwikkeling komt.

Meer informatie? Peer Verkuijlen, voorzitter stuurgroep de Maashorst. (06-53 73 11 55)

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?