donderdag, september 18, 2008

 

Natuur

Cuijks natuurpotje groot succes

Het subsidiepotje van provincie en gemeenten voor de aanleg van natuurelementen is een groot succes. In ieder geval in de gemeente Cuijk. Het Cuijkse potje voor 2008, bijna 60.000 euro, is op driekwart van het jaar al leeg.

Gerald Willemsen, die als veldcoördinator de subsidies coördineert, spreekt over een groot succes. Willemsen, ook verantwoordelijk voor de gemeenten Mill en Sint-Hubert en Grave, verklaart het succes voor Cuijk uit het enthousiasme in die gemeente. "Zowel de gemeente als de plaatselijke boerenorganisatie, de ZLTO, zijn heel actief. Ze stimuleren boeren om te kiezen voor nieuwe houtwallen, poelen en hagen en verwijzen naar mij voor subsidie."

De subsidieregeling is vorig jaar ingesteld om twee redenen. Het onderhoud aan bestaande houtwallen liet te wensen over. En er was, voor plant en dier, meer afwisseling nodig op en tussen de weilanden en akkers.

Veldcoördinator Willemsen hoopt dat het Cuijkse succes een signaal is voor de partijen die geld hebben gestort. "Het zou mooi zijn als het tot een extra bijdrage zou leiden." Gelderlander 17 september 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?