donderdag, september 18, 2008

 

Streekproduct

Gilde Streekrestaurants komt met maandmenu vol streekproducten

Gilde Streekrestaurants Peel & Maas serveert vanaf oktober maandelijks een menu gemaakt met producten uit de streek.

De gerechten kunnen gegeten worden bij veertien restaurants in Noord-Limburg en Oost-Brabant. De ingrediƫnten worden geleverd door 38 producenten uit deze streek.

Doel is dat restaurants en producenten continu blijven samenwerken en op elkaar leren vertrouwen. Hiermee kan volgens het gilde een omslag worden gemaakt van leveringen van groothandels naar meer ambachtelijk en verantwoord koken. Een streekmenu kost 39,95 euro voor vier gangen.

In het Land van Cuijk en Gennep behoort alleen 't Veerhuis in Oeffelt tot het gilde. Producenten die meedoen zijn er hier meer te vinden. Zo levert Aalshof uit Haps de eieren, komen groente en fruit van Van Eeuwijk uit Overloon en komt vlees van slagerij Rober Aarnoutse in Gennep.

Iedere maand serveren de restaurants een ander streekmenu en per maand worden drie producenten gekozen om de ingrediƫnten te leveren. Iedere chefkok staat het vrij om met die producten een eigen gerecht samen te stellen. De gerechten zijn zo bij ieder restaurant anders.

Lid worden van het gilde gaat niet zomaar, vertelt voorzitter Jan van Schaik. "Een restaurant moet voldoen aan de eis dat aantoonbaar minstens 25 procent van de gerechten op het menu gemaakt is met in de streek geteelde producten. Dat wordt gecontroleerd." www.streekrestaurants.nl Gelderlander 18 september 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?