vrijdag, september 26, 2008

 

T&R Collectief Land Van Cuijk


Begin 2005 werd in opdracht van Horeca Nederland voor de regio Land van Cuijk een onderzoek uitgevoerd door studenten van de Hogere Hotelschool Maastricht. Doel was te inventariseren wat er op het gebied van T&R (Toerisme & Recreatie) gaande is en hoe het aanbod versterkt zou kunnen worden om zo meer toeristen naar dit gebied te trekken. De conclusie van het onderzoek was dat het Land van Cuijk een aantal mooie "Parels" heeft maar dat T&R ondernemers en de horeca nog onvoldoende met elkaar samenwerken om de "Parels" te benutten. Gedurende 2005 volgde een aantal bijeenkomsten met ondernemers om de mogelijkheden van samenwerken te bespreken.
Inmiddels is hier het T&R Collectief Land van Cuijk uit ontstaan. Een van de initiatieven is de website http://www.landvancuijk.nl/ . Een website voor en door ondernemers uit het Land van Cuijk. Na een voorzichtige start eind 2006 groeit het aantal deelnemers gestaag. Dit is mede ingegeven door het feit dat steeds meer belangstellenden de website weten te vinden. Iedere dag wordt de site door ongeveer 500 unieke bezoekers bekeken. Dit is een mooi aantal maar nog belangrijker is dat deze bezoekers naar meerdere pagina's doorklikken en gemiddeld 2,5 minuten op de site 'rondneuzen'. Dat is een teken dat ze er bruikbare informatie aantreffen. De kracht van de site is dat ondernemers zelf voor de content zorgen. Ze melden regelmatig activiteiten en arrangementen die op de site geplaatst worden.
Dit garandeert dat het geen statische site is maar dat er steeds weer opnieuw iets nieuws te ontdekken valt. Op dit moment zijn er ongeveer 30 deelnemers. Afgelopen maandag kwam een afvaardiging van de deelnemers in het streekhuis te Cuijk bij elkaar. Ervaringen en wensen werden gedeeld en met elkaar werd besproken hoe we met elkaar van de site een nog groter succes kunnen maken. Bent u een actieve recreatie, toerisme of horeca ondernemer in het Land van Cuijk en wilt u mee helpen het Land van Cuijk te promoten en bent u nog geen deelnemer van het collectief surft u dan eens naar http://www.landvancuijk.nl/ of klik hier.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?