maandag, oktober 13, 2008

 

Zevenhutten Cuijk

Cuijk ontvangt 2,5 ton subsidieNieuwe impuls voor natuurgebied Zevenhutten

Gemeente Cuijk ontvangt ruim € 250.000 subsidie. De subsidie is afkomstig van de Provincie Noord-Brabant en de Europese Unie. Cuijk besteedt dit bedrag aan het herstructureren van de wandelpaden in natuurgebied Zevenhutten. Met name de paden rondom begraafplaats Hanshof worden aanpakt. “Met de veranderingen zal het gebied nóg toegankelijker worden voor de recreant”, aldus Pius van der Groes, medewerker van de gemeentelijke publiekszaken Cuijk. Daarnaast zal de leefbaarheid van de gemeente Cuijk verbeteren. Naar verwachting is natuurgebied Zevenhutten begin 2010 gereed.

Versterking van landschap en natuur
Gemeente Cuijk en Brabants Landschap zullen gezamenlijk het project uitvoeren. Met het geld dat beschikbaar komt, zullen verschillende aanpassingen gedaan worden; aanpassingen die natuur en landschap zullen versterken. Zo worden er bijvoorbeeld verschillende (inheemse) loofboomsoorten geplant. Daarnaast worden ook recreanten in hun behoefte voorzien; de subsidie wordt onder andere aangewend voor het aanleggen van diverse speelvoorzieningen, het maken van bruggetjes over sloten en het plaatsen bankjes waar de recreant kan uitrusten. Het uiteindelijke doel is om een parkachtige structuur te realiseren die door eenieder gebruikt mag én kan worden.

Toeristenplaats Cuijk
Met de aanpassing van de wandelpaden Zevenhutten, wordt ook het recreatiegebied versterkt. Door de jaren heen is Cuijk een belangrijk recreatiegebied geworden en met de aanpassingen aan natuurgebied de Zevenhutten zullen in de toekomst nog meer uitzonderlijke mogelijkheden ontstaan. Door het project zullen bestaande wandelpaden beter bereikbaar worden en daarmee verstevigt Cuijk zich als toeristenplaats.

Vitaal, mooi en schoon Brabants PlattelandDe werkzaamheden in natuurgebied Zevenhutten dragen bij aan de Reconstructie Peel en Maas. In het kader van deze ‘opknapbeurt van het platteland’, zoals de reconstructie ook wel wordt genoemd, worden tal van initiatieven ontwikkeld. Samen hebben ze tot doel een vitaal, mooi en schoon Brabants platteland te houden.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?