maandag, november 17, 2008

 

LOG Boekel

De gemeente Boekel participeert actief in de proces van reconstructie. De belangrijkste reden om in dit proces actief te participeren is het versterken van de kwaliteiten van het Boekelse buitengebied.

Eén van de doelstellingen vanuit de reconstructie is het verplaatsen van de intensieve veehouderijbedrijven uit kwetsbare gebieden naar zogenaamde landbouwontwikkelingsgebieden (LOG). In deze gebieden ligt de nadruk op het ontwikkelen van een duurzame intensieve veehouderij. De intensieve veehouderij moet in deze gebieden de ruimte voor ontwikkeling. Hierbij moet rekening gehouden worden met aspecten als milieu en landschap. In Boekel zijn drie landbouwontwikkelingsgebieden gelegen. Het gaat hier om het LOG aan de Millseweg, het LOG Waterdelweg en het LOG Venhorst.

De gemeente heeft, gekoppeld aan deze landbouwontwikkelingsgebieden een structuurvisie/mer opgesteld. Een concept structuurvisie/mer is gereed. In deze visie is aangegeven wat de optimale benutting van de LOG’s is voor de intensieve veehouderij. Hierbij is rekening gehouden met onder andere milieuaspecten. De structuurvisie/mer dient als belangrijk document bij de beoordeling van individuele vergunningtrajecten gekoppeld aan ontwikkelingen binnen de LOG’s.

Nieuws

Hieronder kunt u meer informatie vinden over de landbouwontwikkelingsgebieden in de gemeente Boekel.
LOG: ontwikkeling
Informatieavond 24 april 2008
Concept structuurvisie/MER LOG voor de intensieve veehouderij
Reacties structuurvisie/MER LOG voor de intensieve veehouderij
Presentaties informatieavond 25 augustus Structuurvisie/ MER LOG voor de intensieve veehouderij
Presentatie Mevr. Nijdam informatieavond 25 september LOG-Gezondheid
Heeft u vragen over de landbouwontwikkelingsgebieden in de gemeente Boekel? Stel ze dan hier per e-mail.
U kunt ook telefonisch contact opnemen met dhr. van Dijck, projectleider LOG via 06-109 690 83. Bron: website gemeente Boekel.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?