zaterdag, november 22, 2008

 

NoNoice EMX


De reconstructie is meer dan je ziet. Veel burgers denken dat het uitsluitend over het verplaatsen van agrarische bedrijven naar landbouwontwikkelings gebieden (LOG's) gaat. Ze zijn verrast als ze vernemen dat de reconstructie zich ook bezig houd met de aanleg van nieuwe motorcross terreinen. Steeds is het doel de ruimtelijke kwaliteit van het buitengebied te verbeteren. Bestaande terreinen liggen soms ongunstig voor natuur of omwonenden. Er wordt dan gezocht naar een gunstige locatie waar het beter past. Maar de reconstructie gaat verder. Het gaat ook over leefbaarheid en ondernemerschap. En dan kunnen er creatieve idee├źn ontstaan. Het streekhuis onderzoekt de haalbaarheid van een EMX demo-team. MX staat voor Motorcross. BMX kent u van fietscross en de nieuwste trend die uit Zwitserland komt overwaaien is EMX. EMX staat voor Electric Motorcross. De stand der techniek is zover gevorderd dat crossmotoren aangedreven door een elektromotor en voorzien van een flinke accu steeds beter presteren. Je rijdt er mee op je achterwiel en vliegt er mee door de lucht en dat alles zonder ook maar een decibel geluid te maken. EMX motoren trekken sneller op dan een traditionele motor met verbrandingsmotor en zijn wendbaarder. Hebben ze ook een nadeel? De topsnelheid licht lager dan van een traditionele motor. Ze komen daarom het beste tot hun recht op kleinere crossveldjes. Meer het type veldjes waar de fietscrossers ook gebruik van maken. EMX heeft een aantal elementen in zich die de overheid graag ziet. Het heeft een enorme aantrekkingkracht op de Nintendo jeugd. Van passief achter een beeldscherm naar actief op een e-motor sluit aan bij de wens om de jeugd te laten sporten en bewegen. Met geen geluid en geen emissie en dus geen overlast op de koop toe.

Maar EMX is nog onbekend. Met een aantal partners onderzoekt het streekhuis de haalbaarheid van een EMX demonstratieteam om daar wat aan te doen. Een jeugdteam krijgt een opleiding om demonstraties te geven. Een flitsende vrachtwagen met zonnepanelen op het dak om de accu's van de motoren bij te laden trekt door het land en is in te huren op evenementen om een demonstratie te verzorgen. Het streekhuis is op zoek naar partners in de regio Noordoost Brabant die willen participeren in het EMX demo-team.

Op dit moment participeren de MON (Motorsport Organisatie Nederland) in Cuijk en VHM uit Boekel de importeur van Quantya EMX motoren in de Benelux.
Klik hier voor meer informatie.<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?