woensdag, november 19, 2008

 

Varkenshouder Odiliapeel op slot gezet

Varkenshouder Odiliapeel kan niet uitbreiden

Varkenshouder Wyno Zwanenburg uit Odiliapeel kan uitbreiding van zijn bedrijf aan de Nieuwedijk op zijn buik schrijven nu de gemeente Uden een voormalige bedrijfswoning als een burgerwoning is gaan beschouwen.

Dit bleek gisteren bij de Raad van State in Den Haag. Zwanenburg maakte van twee bedrijven aan de Nieuwedijk één varkenshouderij. De bedrijfswoning aan de Nieuwedijk 4 kreeg hij echter niet in handen. De voormalige agrariër die daar woont en die zijn bedrijf aan Zwanenburg had verkocht beloofde in de koopovereenkomst geen bezwaar te zullen maken als Zwanenburg de onderneming zou gaan uitbreiden.

De gewezen varkenshouder houdt zich aan die afspraak. De gemeente Uden blijkt intussen van mening dat het huis aan de Nieuwedijk 4 geen bedrijfswoning meer is maar een burgerwoning. Omdat het pand vlakbij de stallen staat zit het bedrijf van Zwanenburg nu op slot.
De nieuwe milieuvergunning die de varkenshouder aanvroeg is door de gemeente geweigerd. Uden deed drie jaar over deze beslissing. "Dat kwam door de invoering van het reconstructieplan", verklaarde een woordvoerster gisteren. De Raad van State bepaalt binnen zes weken of de vergunning terecht geweigerd is. Brabantsdagblad 18 november 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?