woensdag, december 17, 2008

 

Uitbreiding varkensbedrijf

Protest tegen uitbreiding varkensbedrijf slaagt niet

Het protest van de Milieuvereniging Land van Cuijk en een aantal inwoners van Holthees tegen de uitbreiding van een varkensbedrijf aan de rand van het dorp heeft niets uitgehaald. De Raad van State oordeelde gisteren dat alle ingediende bezwaren als ongegrond kunnen worden beschouwd.

Inwoners en milieuvereniging vrezen dat bij de uitbreiding (van 2.760 naar 4.780 biggen en van ruim 800 naar 1.600 zeugen) de stankoverlast verdubbelt en dat daarmee het woongenot daalt. Ook vinden ze dat er eigenlijk een milieu-effectrapportage gemaakt had moeten worden, om de gevolgen voor het milieu in kaart te brengen. De Raad van State is het niet met de bezwaarmakers eens, waardoor de ondernemer nu aan de slag kan. Wim Verbruggen van de milieuvereniging is teleurgesteld over de uitspraak.

Het bedrijf zit in een extensiveringsgebied, waar natuur en wonen voorrang krijgen. "In die gebieden is afgesproken dat er geen uitbreiding van landbouwbedrijven mag plaatsvinden. Dat gebeurt nu toch. Het wordt allemaal, mocht het ooit tot een bedrijfsverplaatsing komen, moeilijker en duurder om dat voor elkaar te krijgen." Gelderlander 17 december.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?