woensdag, januari 28, 2009

 

Award voor plattelandstoerisme 2009

Net als in vorig jaar organiseert de Stuurgroep Plattelandstoerisme Brabant in 2009 de uitreiking van de ‘Plattelandsaward toerisme en recreatie’.
De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het symposium ‘De Klant Centraal’ op 16 april 2009.
Het plattelandstoerisme in Noord-Brabant is sterk in beweging, Er komen steeds meer en vooral steeds betere initiatieven tot stand. Met de Award wordt de beste hiervan in het zonnetje gezet.

Iedere ondernemer, die een bijzonder aanbod of concreet uitvoerbaar idee heeft dat als voorbeeld kan dienen, komt in aanmerking voor de Plattelandsaward toerisme en recreatie in de provincie Noord-Brabant. Ook samenwerkende ondernemers kunnen meedingen naar de award. Voordrachten kunnen tot en met 15 februari 2009 worden verzonden.

ZLTO, TOP Brabant en VeKabo, tezamen vertegenwoordigd in de genoemde Stuurgroep streven met steun van de provincie naar structuurversterking van het Plattelandstoerisme op Brabantse schaal. Dat betekent:
· Stimuleren van kwaliteitsverbeteringen bij bestaande kleinschalige bedrijven
· Ondersteunen van vernieuwende initiatieven
· Versterken van de promotie van plattelandstoerisme in Brabant

Om andere ondernemers/initiatiefnemers te motiveren en te stimuleren zich op het gebied van kleinschalig toerisme en recreatie te onderscheiden heeft de Stuurgroep Plattelandstoerisme Brabant besloten jaarlijks de ‘Plattelandsaward’ uit te reiken. Zij hoopt hiermee nieuwe en bestaande ondernemers te inspireren om meer kwaliteit en diversiteit in het plattelandstoerisme te krijgen.

Om in aanmerking voor de Award te komen is een aantal voorwaarden opgesteld. Belangrijkste criteria zijn dat het initiatief of aanbod vernieuwend en duurzaam is en inspeelt op de beleving van het platteland in Brabant. Een deskundige jury beoordeelt de voordrachten, selecteert drie genomineerden en kiest de uiteindelijke winnaar.

De aanmeldingsperiode is inmiddels geopend. Het voordrachtformulier en de voorwaarden zijn op te vragen bij Plattelandstoerisme Brabant (06-29520285) of te downloaden via WWW.Plattelandstoerismebrabant.nl. Voordrachten kunnen tot en met 15 februari 2009 worden verzonden aan Plattelandstoerisme Brabant, Postbus 91, 5000 MA te Tilburg.

De eerste Plattelandsaward toerisme en recreatie in 2008 is uit 47 aanmeldingen gewonnen door De Amerkeuken uit Wagenberg, een mobiele in te huren keuken, die met streekproducten op locatie gerechten of maaltijden bereidt.

Het project Plattelandstoerisme Brabant is een initiatief van de Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie (ZLTO), de Vereniging Kampeer Boeren (VeKaBo) en het Toeristisch Ondernemers Platform Brabant (TOP Brabant). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van NCB-ontwikkeling, VeKaBo en de provincie Noord-Brabant.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?