maandag, februari 09, 2009

 

Heemschuur Oploo

Veehouder : 'We laten de bouw zeker stilleggen'

Van Tilburg mag dan wel geen bezwaar in hebben gediend tegen de kapvergunning, bij de Bossche rechtbank ligt wel een klacht van de Oploonaar tegen de door de gemeente verleende bouwvergunning voor de heemschuur.

"Daarmee kunnen we de bouw laten stilleggen", zegt de Oploose rundveehouder, "en dat gaat zeker gebeuren. Het is daarom pure geldverkwisting van de heemkundekring als straks de schuur moet worden afgebroken. Ik denk dat we bij de rechtbank schorsing van de bouw aanvragen als de muren er staan."

Volgens een woordvoerster van de gemeente kan Van Tilburg via de rechter inderdaad de bouw stil laten leggen. "Het bezwaar dat Van Tilburg in december heeft aangetekend wordt dan sneller dan normaal door de rechtbank in behandeling genomen. Gebruikelijk is dat dat een half tot driekwart jaar na indiening van het bezwaar gebeurt."

Van Tilburg heeft ook nog een procedure lopen tegen de gemeente Sint Anthonis met betrekking tot een geweigerde vergunning van een door hem illegaal gebouwde sleufsilo. Gelderlander 9 februari 2009.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?