zaterdag, februari 28, 2009

 

Kampioenschap Maasheggenvlechten


Zondag 8 maart is het 4e Nationaal Kampioenschap Maasheggenvlechten


De Stichting Heg-en-Landschap organiseert dit evenement in samenwerking met de gemeente Boxmeer, Staatsbosbeheer en IVN de Maasvallei.

Dertig teams van twee of drie personen nemen een stuk heg onder handen. Onder het oog van het publiek en de jury strijden ze om de wisseltrofee, de Gouden Hiep. Daarnaast zijn er vlechters uit andere streken en landen, die hun eigen stijl laten zien.

Het kampioenschap is opgezet om het oude regionale ambacht heggenvlechten in ere te houden. Sinds mensenheugenis vormen de maasheggen de scheiding tussen kleine percelen weiland. De Maas, de weiden en de heggen bieden samen een uniek landschap met een ongekend rijke flora en fauna. Terecht wordt in de gemeente Boxmeer gesproken over het Oudste Landschap van Nederland. Om te laten zien hoe dit landschap verankerd is in de regionale historie, wordt het NK weer omlijst door tal van activiteiten die het publiek in de tijd terugvoeren, o.a. trekpaarden, brandrode runderen, schapen, troubadours en vendelaars.
Ook voor de kinderen is er veel te doen. Zij kunnen met klei en takjes vlechten, koeien melken, kalfjes aaien en een wagenspel bekijken.
Informatiestands en horecafaciliteiten in een grote tent completeren het programma.

Bezoekers komen naar Oeffelt en kunnen parkeren in de omgeving van het terrein. Men kan ook wandelen en fietsen in dit prachtige gebied. Kortom, meer dan voldoende redenen om op 8 maart naar het Brabantse Oeffelt te komen.

Datum: zondag 8 maart, 11.00-16.00 uur, 16.30 uur prijsuitreiking.
Locatie: Oeffelt (tussen Boxmeer en Cuijk, borden volgen).
Parkeren en toegang gratis
Inlichtingen: http://www.maasheggen.nl/ of 0485-520076





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?