maandag, februari 09, 2009

 

Kippenstal Gassel

PvdA Brabant bezorgd over kippenfarm Gassel

De fractie van de PvdA in Provinciale Staten van Brabant maakt zich zorgen over een kippenfarm in Gassel. Het bedrijf moet vanwege de reconstructie van het platteland weg van de huidige plek, de Torenstraat.

Het plan is om aan de Heihoekseweg een nieuwe grote kippenfarm te beginnen. De buurt en de milieuvereniging zien dat niet zitten. Het gekozen perceel ligt in een zogenaamd verwevingsgebied. Eigenlijk is afgesproken dat intensieve veehouderijen worden verplaatst naar landbouwontwikkelingsgebieden (log's). In verwevingsgebieden zijn alleen locaties te gebruiken die als 'duurzaam' zijn aangemerkt. De PvdA vraagt Gedeputeerde Staten waarom het bedrijf niet naar het log Graspeel gaat. Het gebied van de Heihoekseweg, aldus de PvdA, heeft bijzondere natuurwaarden.

Het wordt gebruikt door dassen om voedsel te zoeken en zich te verplaatsen naar andere dassenleefgebieden. De PvdA zegt dat het erop lijkt dat zo'n beetje elke locatie in een verwevingsgebied het stempel 'duurzaam' krijgt. De ondernemer, Classens, heeft eerder aangegeven niet naar een log te willen omdat hij denkt dat concentratie van bedrijven eerder tot veeziekten leidt. Gelderlander 10 februari 2009.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?