maandag, februari 09, 2009

 

Streekimpuls

Streekimpuls zet platteland Peel en Maas op de kaart

Heeft u een idee om het platteland waar u woont en/of werkt een nieuwe impuls te geven? Streekimpuls kan u daar wellicht bij helpen. Deze subsidieregeling, ook wel de Leader-regeling genoemd, ondersteunt kleinschalige, vernieuwende en duurzame initiatieven die de leefbaarheid vergroten in het landelijke Peel en Maasgebied. De uitvoering en coördinatie van deze subsidieregeling is in handen van Streekimpuls Peel en Maas. Hun missie: het platteland beter en mooier maken, via de uitvoering van projecten die zich op de leefbaarheid en vitaliteit van het platteland richten.

Impuls voor Peel en Maas landschap
Streekimpuls Peel en Maas bestaat uit een groep enthousiaste mensen met veel ervaring en expertise en een groot netwerk in het gebied van Peel en Maas. Onder hen bevinden zich agrariërs, een kunstenaar, wethouders van gemeenten, recreatieondernemers, natuur- en milieu en ondernemers. Om in aanmerking te komen voor een financiële bijdrage van Streekimpuls Peel en Maas moet het initiatief betrekking hebben op de dynamiek in het Peel en Maas landschap, sociale economie, cultuurhistorie, kunst, natuur en/of recreatie. De uitvoering en coördinatie is in handen van Streekimpuls Peel en Maas, onder voorzitterschap van Jan Kerkhof en projectleider Francien Westendorp.

Samen aan zet
Initiatieven kunnen worden ingediend bij de projectleider van Streekimpuls Peel en Maas, Francien Westendorp: ‘’Van belang is dat er samen gewerkt wordt aan het platteland en dat de initiatiefnemers hun eigen netwerk en expertise inzetten om het voorgestelde initiatief uit te voeren. Daarnaast vinden we het van belang dat de initiatieven van de mensen komen die met het gebied te maken hebben. Eén van de reeds ingediende ideeën komt bijvoorbeeld van het IVN. Zij willen voor basisscholen een lespakket ontwikkelen met betrekking tot de oude spoorlijn ‘Duits Lijntje’. In afwachting van de formele besluitvorming kunnen mensen nu al met hun initiatieven en eventuele vragen bij ons terecht.’’

Vitaal, mooi en schoon Brabants platteland
Streekimpuls Peel en Maas maakt onderdeel uit van de herinrichting van het platteland, ook wel reconstructie genoemd. Op tal van plaatsen komen nieuwe natuurgebieden tot stand, krijgen rivieren de ruimte, blijven dorpen leefbaar en kan landbouw zich ontwikkelen op duurzame locaties. Samen dragen alle projecten bij aan een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten. Aan de uitvoering werken overheden, maatschappelijke organisaties en particulieren, onder de regie van provincie Noord-Brabant. In deze regio zijn zij verenigd in de reconstructiecommissie Peel en Maas. Streekimpuls is voor deze commissie een belangrijk instrument bij het behalen van de sociaal-economische doelstellingen van de reconstructie.

Zie: http://www.streekimpulspeelenmaas.nl/

Bij de opstart van Streekimpuls projecten kunt u een beroep doen op streekmanager Peel & Maas Twan Goossens tel 06 51 63 1647.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?