zaterdag, maart 28, 2009

 

B&B Eerde

Bezwaren bed & breakfast verworpen

Het Veghelse college van B. en W. werkt graag mee aan de bouw van een bed & breakfast aan het Zandvliet in Eerde. Alle elf bezwaren van omwonenden worden door het gemeentebestuur weerlegd.
"Wij zijn er van overtuigd dat dit plan juist zorgt voor een flinke verbetering van de uitstraling van het gebied", stelt wethouder Piet Hooiveld. "Er stond een afgebrande loods en er komt een schitterend gebouw voor terug." Volgens Hooiveld zijn de bezwaarmakers er met name beducht voor dat de bed & breakfast in werkelijkheid veel groter wordt dan het ingediende plan laat aanzien.
"Het bouwplan gaat uit van vijf kamers. Dat kun je toch geen hotel noemen." Met de gevreesde toename van het aantal verkeersbewegingen op het Zandvliet zal het derhalve ook wel meevallen, denkt Hooiveld. "Verder zijn verschillende omwonenden ook bang dat er straks helemaal geen recreanten gebruik gaan maken van deze voorziening, maar dat de zaak wordt verhuurd aan andere gebruikers."
De wethouder doelt op Oost-Europese gastarbeiders. "Maar permanente bewoning is niet toegestaan. En als wij straks signalen krijgen dat dit toch gebeurt, dan zullen wij daartegen optreden."
Hooiveld meldt dat de Schijndelse initiatiefnemer van de bed & breakfast hem ervan heeft overtuigd dat zijn zaak vooral gebruikt zal worden door zakelijke overnachters. Het plan in Eerde wordt nu zes weken ter inzage gelegd. Als er verder geen bezwaren komen, kan de planindiener in mei al aan de slag met zijn project. Brabantsdagblad 27 maart 2009.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?