dinsdag, april 14, 2009

 

Museum Landhorst

Gesteggel over museum Landhorst

Of het wordt een hoogwaardig en aansprekend museum of het wordt niets. Dat zegt wethouder Jeroen Willems van de gemeente Sint Anthonis over de mogelijke vestiging van een Koude Oorlog-museum op het voormalige mobilisatiecomplex aan de Boompjesweg in Landhorst.
Volgens Willems heeft een museum dat is toegesneden op een deel van de recente Nederlandse geschiedenis wel degelijk toegevoegde waarde. Maar er is wel specifieke kennis en kunde nodig om een verantwoord en modern museum te kunnen stichten, voegt hij er in één adem aan toe. En die kwaliteiten dicht hij niet toe aan Kick Koster die momenteel een deel van het mob-complex gebruikt als Munitie Technologisch Museum.

De provincie Brabant ziet graag dat Koster het nieuwe museum gaat beheren. Willems: "De deskundigheid van Koster is vooral gericht op munitie. Dat is geen diskwalificatie van Koster, maar een constatering."Gedeputeerde Paul Rüpp van ruimtelijke ontwikkeling en volkshuisvesting, is een warm voorstander van het Koude Oorlog-museum. Hij wil binnenkort de gemeenteraad van Sint Anthonis inlichten over de museumplannen. Gelderlander 13 april 2009.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?