woensdag, mei 20, 2009

 

Veghel


Veel belangstelling voor Dag van ons Brabants Platteland

De dag van ons Brabants Platteland heeft op zondag 17 mei veel belangstelling getrokken.
In het kader van deze dag had de gemeente Veghel wandeltochten - met en zonder gids - , fietstochten en kanotochten georganiseerd. Er werd medewerking verleend door diverse instanties en personen waaronder UITpunt, De Watersteeg, Kunstkring de Compagnie, Pieter Brueghel, kanoverhuur Hub Salten, het Waterschap en Natuurtuin ‘Het Bundertje’. De natuurgidsen waren van wijkraad De Bunders.

In heel Brabant waren meer dan zeventig excursies mogelijk. In totaal zijn in Veghel ruim honderd belangstellenden op het programma afgekomen. Vooral het onderdeel kanoën was populair. Bij de kanotochten meldden zich zeker 40 deelnemers. Veelal gezinnen met kinderen hebben de tocht van de Aa-Broeken tot de Kilsdonkse Molen met plezier gemaakt. Bijzonder was dat ook over de Molenloop langs kasteeltje/landgoed Zwanenburg gevaren kon worden.

De wandelingen onder begeleiding van natuurgidsen trok ongeveer 20 belangstellenden in totaal. De route werd vooral met veel enthousiasme ontvangen door rolstoelers en familieleden. Aan de wandel- en fietstochten namen ongeveer 40 mensen deel. Met veel belangstelling werden de routes in ontvangst genomen. Voor onderweg was er een appeltje in een speciaal boxje - Brabant, onze oogappel -.

Of de dag van het Ons Brabants Platteland volgend jaar ook weer wordt georganiseerd is nu nog niet te zeggen. De dag is een initiatief van de provincie Noord Brabant. De gemeenten hebben de uitvoering voor hun rekening genomen. Bron: gemeente Veghel.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?