woensdag, juni 24, 2009

 

Kriekeput

Gedeputeerde Onno Hoes opent recreatieve poort De Kriekeput

Gedeputeerde Onno Hoes spreekt de aanwezigen toe tijdens de feestelijke opening van recreatieve poort De Kriekeput.'We willen De Maashorst op de kaart zetten'

Gedeputeerde Onno Hoes opende woensdagmiddag samen met onder anderen de Osse wethouder Jules Iding, recreatieondernemer Rob van Dijk en Peer Verkuijlen van de Stuurgroep Maashorst de recreatieve poort De Kriekeput. De Kriekeput in Herpen is de eerste zogeheten recreatieve entree van De Maashorst, een plek waar bezoekers een gastvrije ontvangst en allerlei informatie over het natuurgebied krijgen.

De recreatieve entrees zijn ontwikkeld door Stuurgroep De Maashorst, de provincie Noord-Brabant, gemeenten en ondernemers uit de streek. Tijdens de feestelijke openingsbijeenkomst bij De Kriekeput is tevens de eerste interactieve informatiezuil in gebruik genomen. Via deze zuil wordt informatie verstrekt over De Maashorst en het ruime aanbod aan recreatie, producten en diensten van de ondernemers in het gebied. Een van die ondernemers is Rob van Dijk van De Kriekeput. “Aanvankelijk zag ik de plannen voor een recreatieve poort niet echt zitten, maar na een eerste gesprek heb ik de fiets gepakt en ben ik het gebied ingegaan. Toen zag ik de grote mogelijkheden van De Maashorst en werd ik alsnog enthousiast. We willen dit gebied op de kaart zetten.”

Peer Verkuijlen is zeer verheugd over de komst van de eerste recreatieve poort.De recreatieve entrees zijn een directe uitwerking van de reconstructieplannen Peel & Maas en Maas & Meierij. Natuurgebied De Maashorst ligt in deze twee reconstructiegebieden. De reconstructie heeft als einddoel een vitaal, mooi en schoon platteland voor alle inwoners en recreanten van Noord-Brabant. “We hebben hier ontzettend veel mogelijkheden”, zegt Peer Verkuijlen. “We willen er geen pretpark van maken, maar een gastheer zijn van mensen die hier willen genieten.”Jules Iding wijst op de grote potentie van het gebied. “Vaak denken we veel te min over de Maashorst, maar je kunt hier echt iets fantastisch van maken.”

Leden van kinderkoor Eigen Wijs en tienerkoor Enjoy zingen een lied over de Landerdse mascotte Docus de Das.De MaashorstDe Maashorst is het grootste aaneengesloten natuurgebied in de provincie Noord-Brabant. Het bijna vierduizend hectare grote gebied ligt in de gemeenten Landerd, Bernheze, Oss en Uden. De Maashorst biedt een bijzonder gevarieerd natuur- en cultuurlandschap. Variërend van bossen, heidevelden en stuifduinen tot vennen, weiden en kronkelbeekjes. bron Arena lokaal.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?