vrijdag, september 18, 2009

 

Dan denk je aan Brabant


Zijn hit 'Brabant' schopte het weliswaar niet tot volkslied van Noord-Brabant, maar de provincie heeft donderdag in Hilvarenbeek wel een nieuwe slogan gepresenteerd die zwaar leunt op het lied van Guus Meeuwis. 'Dan denk je aan Brabant' is de slogan die hoort bij een beeldmerk dat de provincie voor 200.000 euro liet ontwikkelen.

Merk en slogan zijn volgens de provincie niet nodig omdat de stereotypen over Brabant niet kloppen, maar omdat de provincie meer is dan de clich├ęs. "Brabant is het land waar meneer pastoor nog aanzien heeft en waar het goed toeven is door gastvrije inwoners en Bourgondische levenshouding. Maar er is ook een sterke wil om de rest van Nederland te laten zien dat onze regio bijvoorbeeld economisch meetelt", zegt gedeputeerde Thoon Essed donderdag.
Het beeldmerk is een autosticker met de letters NB met aan weerszijden het rood-wit geblokt uit de Brabantse vlag, met de slogan als ondertitel. Iedereen mag het merk gratis gebruiken. Guus Meeuwis is niet betrokken geweest bij de keus voor de slogan. Maar volgens de provincie beschouwt de zanger de keus als een teken van waardering. Gelderlander 18 september 2009.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?