zondag, september 27, 2009

 

Gemeenten meer zeggenschap

Boxmeer volgt eigen pad met Sterckwijck

De gemeente Boxmeer blijft erbij dat er ruimte moet zijn voor kantoren en woningen op bedrijventerrein Sterckwijck bij Beugen, ook al ziet de provincie Noord-Brabant dat niet zitten. 'Boxmeer vaart een eigen koers" , stellen burgemeester en wethouders in antwoorden op vragen van VVD-raadslid Herman Jan van Cuijk.

Van Cuijk had vragen gesteld naar aanleiding van protesten van de provincie tegen het ontwerpbestemmingsplan voor Sterckwijck. De provincie staat achter de plannen van Boxmeer om langs de snelweg A77 de weg vrij te maken voor de ontwikkeling van een zorg- en leerpark. Aan een nieuw Maasziekenhuis wordt al gewerkt, een oncologisch ziekenhuis staat op de planning.Ook voor onderwijsvoorzieningen is ruimte gereserveerd.De provincie vindt echter dat geplande woningen (tegenover bestaande Beugense woningen) en kantoren daar niet thuis horen en heeft dat bij de gemeente kenbaar gemaakt.

Volgens de VVD had de gemeente moeten weten hoe de provincie tegenover woning- en kantorenbouw staat. De liberalen zijn bang dat de 'eigenzinnige manier van handelen' van Boxmeer de ontwikkelingen op Sterckwijck kunnen belemmeren. Burgemeester en wethouders zijn een andere mening toegedaan. Volgens het college is de rol van de provincie door de nieuwe wet Ruimtelijke Ordening nou eenmaal kleiner geworden. Gemeenten hebben juist een grotere rol gekregen om eigen beleid en keuzes te maken. Gelderlander 25 september 2009.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?