woensdag, januari 13, 2010

 

Bedrijfverplaatsing Gassel gemeente Grave

Nieuw kippenbedrijf nog lang geen gelopen race

De verplaatsing van de Gasselse pluimveehouderij Classen van de Torenstraat naar de Heihoekseweg is nog lang geen gelopen race, bleek maandag tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State.

De gemeente Grave wijzigde het bestemmingsplan om de vergroting van het bouwblok aan de Heihoekseweg van één naar anderhalve hectare mogelijk te maken. Pluimveehouder Classen kan anders geen stallen voor 40.000 kippen bouwen, zei diens raadsman. Maar omwonenden en milieuorganisaties zijn fel gekant tegen de verhuis- en bouwplannen van Classen.

Volgens hen tast de komst van de grote pluimveehouderij de natuur te veel aan. Ook het leefmilieu van omwonenden zou onaanvaardbaar worden aangetast. De woordvoerders van de bezwaarmakers lazen een waslijst van bedenkingen tegen de pluimveehouderij op. Zij vinden dat er nieuw onderzoek moet komen naar de aantasting van het leefgebied van een dassenfamilie.
Ook had een milieueffectonderzoek moeten worden gedaan naar de locatie aan de Heihoekseweg. Tijdens de zitting dook nog een ander probleem op.

Het lijkt erop dat de gemeente Grave een fout heeft gemaakt met het toepassen van de eigen bestemmingsplanregels. De vraag is of de uitbreiding van het bouwblok naar 1,5 hectare correct is verlopen. Mocht de Raad van State een streep halen door het bestemmingsplan, dan zal de procedure over moeten en loopt het verhuisplan van Classen grote vertraging op. De uitspraak is over enkele weken. Gelderlander 12 januari 2010.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?