zondag, januari 31, 2010

 

Open Coffee Noordelijke Maasvallei


Open Coffee. Den Bosch, Maastricht, Tilburg, Nijmegen, Oss hebben het. Het lijkt een nieuw fenomeen te worden.

Open Coffee is een regelmatig gehouden, informele bijeenkomst waar eenieder die iets met “online” heeft elkaar kan ontmoeten, ideeen bespreken, kennis delen, brainstormen, meetings houden of samenwerken. Ontspannen netwerken dus, onder het genot van een kopje koffie.
Open Coffee is een open concept dat begonnen is in Londen en inmiddels iedere week wereldwijd gehouden wordt op meer dan 100 locaties. Het tijdstip en de inhoud verschilt per plaats, maar overal ontmoet je interessante mensen.

Voor wie is Open Coffee?
Open Coffee is voor iedereen, de gemeenschappelijke factor is vaak wel online (bijvoorbeeld Linkedin), maar iedereen is welkom. Open Coffee is ongedwongen en er zijn geen spelregels. Goede gesprekken ontstaan als vanzelf. Vaak worden de bijeenkomsten op een vrijdag ochtend van 9.00 tot 10.00 uur gehouden in een openbare gelegenheid. Na afloop betaald ieder zijn eigen koffie.

Het begin
De OpenCoffee Club is opgericht door Saul Klein, een van de oprichters van Skype, in Londen om internetondernemers, developers en investeerders met elkaar kennis te laten maken op informele bijeenkomsten. Het doel was om zo de investeringsindustrie wat transparanter te maken en zo ondernemerschap aan te moedigen.

Open Coffee Nederland
De eerste Open Coffee in Nederland werd gehouden in Amsterdam op 15 maart 2007 en een paar maanden later volgde Utrecht ook met een wekelijkse bijeenkomst. Geleidelijk aan kwamen er in Nederland meer Open Coffee innitiatieven en volgde een boom aan nieuwe Open Coffee’s begin 2009 na een artikel in de Revu en een uitzending op het NOS journaal op 3. Momenteel worden er iedere maand in meer dan 20 steden Open Coffee’s gehouden.

Voor meer informatie over Open Coffee klik hier.

Linkedin is een virtueel sociaal netwerk, actief sinds mei 2003, dat gericht is op vakmensen. Op 4 december 2009 zijn er wereldwijd meer dan 55 miljoen geregistreerden. LinkedIn groeit de laatste jaren zeer sterk. In 2007 was het het snelst groeiende sociale netwerk in de VS met 189% groei. Nederland is verhoudingsgewijs een van de grootste gemeenschappen. Het belangrijkste doel van de website is geregistreerden te laten profiteren van elkaars (zakelijke) netwerk. Dat gebeurt door contacten te leggen met anderen die je vertrouwt.

Sinds enkele weken is er een linkedin groep "Noordelijke Maasvallei" en sinds vandaag een subgroep "Open Coffee Noordelijke Maasvallei". Als zich voldoende belangstellenden aangemeld hebben dan gaat "Open Coffee Noordelijke Maasvallei" van start.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?