woensdag, februari 03, 2010

 

5-sterrenregio: nieuwe projecten

Economisch samenwerkingsverband steunt innovatieve initiatieven

Drie nieuwe projecten in 5-sterrenregio

De 5-sterrenregio heeft drie initiatieven aan de lijst met projecten toegevoegd. Deze projecten krijgen een financiële steun in de rug tijdens de startfase. Het gaat om een centraal boekingssysteem voor Het Groene Woud, een samenwerkingsverband van ondernemers binnen natuurgebied De Maashorst en de opzet van een expertisecentrum voor Voeding en Allergie.Het economische samenwerkingsverband 5-sterrenregio ondersteunt innovatieve projecten in Noordoost-Brabant. Het betreft dan gezamenlijke initiatieven van bedrijven, kennisinstellingen en organisaties binnen vijf sterke sectoren in de regio. Deze sectoren zijn Food, Health & Farma, Machines & Systemen, Logistiek en Toerisme. Daarbij heeft de 5-sterrenregio een speciaal programma om de synergie binnen de sectoren Food, Health & Farma te stimuleren.

Food, Health & Farma

De opzet van een expertisecentrum voor Voeding en Allergie past binnen dit laatstgenoemde programma voor Food, Health & Farma, kortweg FHF. Het initiatief komt uit het bestaande samenwerkingsverband van Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) , Avans Hogeschool, de Zuidelijke Land- en Tuinbouw Organisatie ZLTO, HAS Den Bosch en de gemeente ’s-Hertogenbosch. De relatie tussen voeding en het afweersysteem biedt voor het bedrijfsleven kansen die onvoldoende benut worden. Een expertisecentrum gaat ondernemers hierover informeren en bij activiteiten op dit terrein ondersteunen.

Toerisme

Vanuit de toeristische sector worden twee projectvoorstellen voortaan door de 5-sterrenregio ondersteund. Op de eerste plaats gaat het om de opzet van een boekingssysteem voor Het Groene Woud. Het aanbod voor verblijf en vermaak in het gebied is volgens de initiatiefnemers te versnipperd. Via een centraal systeem kan dit aanbod gebundeld worden. Dit biedt voor zowel bezoekers als ondernemers voordeel. Binnen natuurgebied De Maashorst tonen ondernemers steeds meer de wens om samen plannen en producten te ontwikkelen. Het platform Toerisme Landerd wil binnen deze ontwikkeling een centrale rol spelen door projecten aan te jagen en te ondersteunen. Deze projecten zijn volgens de Taskforce 5-sterrenregio een nuttige aanvulling voor de projectenlijst die het samenwerkingsverband intussen heeft opgebouwd.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?