zaterdag, februari 20, 2010

 

Streekmanager roept ondernemers op bij plattelandsvernieuwing

Twan Goossens is sinds 1 februari streekmanager van de gemeenten Oss en Lith. Zijn eerste indruk: het ontbreekt niet aan ideeën voor projecten in deze regio. Goossens roept ondernemers en initiatiefnemers met nieuwe ideeën op contact met hem op te nemen.

Streekmanager
Sinds een aantal jaren biedt de overheid aanzienlijk meer ontwikkelruimte op het platteland en die ruimte wordt volop benut. Individuele ondernemers maar ook samenwerkingsverbanden kunnen een beroep doen op de streekmanager om nieuwe plannen en projecten te realiseren.

Inspirerend
Goossens heeft vijf jaar ervaring als streekmanager in regio Peel & Maas. Meestal begint een kennismaking met de streekmanager aan de keukentafel. ‘Er zijn erg veel ondernemers met plannen’, valt hem op. ‘Ze vertellen over hun ambities en tegen welke knelpunten ze aan lopen. We bespreken bijvoorbeeld waarom een project niet verder gaat of waarom de vaart eruit is. Maar ook help ik met concretiseren van ideeën, zoeken naar mogelijke samenwerkingspartners of subsidies als dat nodig is. Ik kom steeds in contact met ondernemers die iets nieuws willen. Dat is zeer inspirerend.’ Het uiteindelijke doel is het stimuleren van de leefbaarheid en het bevorderen van werkgelegenheid in het buitengebied. Gezien het huidige enthousiasme zijn de kansen daarvoor groot.

Ervaring
Voordat hij streekmanager werd, werkte Goossens bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Hij hield zich daar bezig met integrale ketenprojecten en plattelandsvernieuwing. Een ervaring die nu goed van pas komt.

Contactgegevens
Twan Goossens is te bereiken via telefoon [06] 516 316 47. Voorbeelden van werkzaamheden van de streekmanager zijn te vinden op zijn blog: http://reconstructiepeelenmaasnieuws.blogspot.com/.
Bron: website gemeente Oss.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?