dinsdag, maart 16, 2010

 

Fietspendelboot

Fietspendelboot keert terug op de Maas

De fietspendelboot over de Maas tussen Gennep en Grave komt deze zomer al terug. De Belfeldse rederij Odin Travel verzorgt vanaf 26 juni tien weken lang een pendeldienst tussen de Maasgemeenten in het Land van Cuijk, Gennep, Heumen en Mook en Middelaar.
Standplaats van de boot, de MaasCruiser, wordt de passantenhaven van Mook.Acht gemeenten steken geld in het project, dat minstens twee zomers gaat duren. Daarbij zitten, met een 'solidariteitsbijdrage', ook de niet-Maasgemeenten Sint Anthonis en Mill en Sint Hubert.

Het geld is nodig op de boot geschikt te maken voor het vervoer van maximaal 75 personen en 60 fietsen. De verdere exploitatie van de dienst komt voor rekening van de rederij.Die heeft al ruime ervaring met een vergelijkbare pendeldienst op een zuidelijker deel van de Maas, tussen Belfeld en Afferden.Anderhalf jaar geleden staakte exploitant Huub Niessen uit Cuijk met de fietspendelboot De Drie Provinciƫn tussen Gennep en Grave. Hij kreeg de service, naar eigen zeggen, na drie jaar niet rendabel. Gelderlander 14 maart 2010.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?