maandag, maart 15, 2010

 

Liberation route naar Brabant

Opmerkelijk hoe snel nieuws zich kan verspreiden. Sinds enige weken werk ik samen met een aantal personen aan de Brabantse invulling van de Liberation Route. Een van hen, Frank van den Eijnden (dir. Vrijetijdshuis Brabant) twittert 8 uur geleden het volgende bericht:
Na Gelderland nu ook in Brabant een Liberation Route? Vandaag gestart met bespreking over aanpak en mogelijkheden http://bit.ly/8ztNWL

Dat wordt opgepikt door het ANP en middels een persbericht de wereld ingestuurd. Twee uur later melden tientallen dagbladen het bericht op hun site. Morgen komt het bericht in vrijwel alle Nederlandse kranten. Er zijn momenten dat je meer moeite moet doen om het nieuws te halen :)

Hier het bericht zoals verzonden door het ANP:

De Liberation Route, die in 2008 in Gelderland is uitgezet langs 23 belangrijke plekken uit de geschiedenis van de bevrijding van Nederland in 1944 en 1945, krijgt mogelijk een aansluiting met Brabant.

De twee Brabantse oorlogsmusea in Best en Overloon en het Vrijetijdshuis Brabant werken aan een projectplan, vertelde directeur Frank van den Eijnden van het Vrijetijdshuis maandag.
Het pad van de Brabantse Liberation Route gaat voeren langs de route van operatie Market Garden, van Grave via Uden, Veghel, Son en Eindhoven naar de Belgische grens. Welke historische plekken worden opgenomen is nog niet bekend.

Gelderland koos 23 plekken waar bezoekers via hun telefoon of muziekspeler kunnen horen wat er zich afspeelde aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Brabant wil dat overtreffen door ook beeld (film en foto) aan de digitale verhalen toe te voegen.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?