donderdag, maart 11, 2010

 

Opening poortgebouw Sint Agatha

11 april 2010, opening bezoekerscentrum in het poortgebouw

Na een lange weg van voorbereiding is in 2009 het poortgebouw van het kloostercomplex gerestaureerd. Een aantal partijen hebben subsidies verstrekt om deze renovatie mogelijk te maken: de Rijksmonumentendienst, de provincie Noord-Brabant, de Kommissie Onderlinge Solidariteit (KOS) van de Nederlandse religieuzen en het Bouwcultuurfonds Zuid-Nederland. Het poortgebouw krijgt een nieuwe bestemming als bezoekerscentrum voor het kloostercomplex en het erfgoedcentrum.

De opening van het bezoekerscentrum vindt plaats op zondag 11 april 2010. Het centrum is dan geopend van 11.00 tot 17.00 uur. Gedurende die tijd is ook de heringerichte kloosterkerk te bezichtigen. En verder wordt er een spirituele route onthuld in de kloostertuin. Om 14.00 uur vindt in de kerk de officiƫle openingsplechtigheid plaats, met medewerking van het zangkoor De Maasklanken. Om 16.00 zingt de Schola Cantorum Karolus Magnus in de kloosterkerk een gregoriaanse vesperviering.

Na 11 april zijn poortgebouw, kloosterkerk en kloostertuinen geopend op woensdag, donderdag, vrijdag en zondag tussen 11.00 en 17.00 uur. In het bezoekerscentrum kunt u terecht voor informatie over (de geschiedenis van) het klooster en over de activiteiten die er plaatsvinden. Er is een tentoonstelling te bezichtigen, er is koffie en thee verkrijgbaar en er zal een 'kloosterwinkeltje' worden ingericht.

Buiten de openingstijden van het bezoekerscentrum kan het gebouw door anderen worden gehuurd voor evenementen die in de sfeer van het kloostercomplex passen.

Zie ook www.erfgoedkloosterleven.nl.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?