vrijdag, mei 21, 2010

 

Effe zitte in Megen

De revitalisering van het buitengebied stimuleert ondernemers om met nieuwe initiatieven aan de slag te gaan. Thieu en Ona van Ravenstein hebben dat ter harte genomen en zijn aan de slag gegaan. Nog effe wachten en u kunt in Megen genieten van een kop koffie of thee op een unieke locatie aan de Maasdijk.

Genieten op Terras Effe zitte

Het echtpaar Thieu en Ona van Ravensteijn uit Megen begint zaterdag 5 juni iets nieuws in Megen. Aan de Maasdijk, aan de zijkant van hun woonhuis, komt een terras met de toepasselijke naam 'Terras Effe zitte'. "Voor ons gaat een lang gekoesterde wens in vervulling", zegt Ona van Ravensteijn trots. Zij zal het leeuwendeel van de werkzaamheden voor haar rekening nemen. Op de vraag 'Wat ga je verkopen?', gesteld door mensen uit hun omgeving, antwoorden zij steevast: "Wij laten de mensen genieten van de mooie omgeving."Het terras biedt ruimte aan 48 gasten. "We gaan bescheiden van start van donderdag tot en met maandag en hopen zeker in het hoogseizoen de gehele week open te zijn", stellen de enthousiaste uitbaters. Met hun terras hopen ze iets toe te voegen aan Megen. Wanneer de gasten iets drinken en uitrusten brengen ze de bezienswaardigheden van Megen onder de aandacht. Ook willen Thieu en Ona producten uit de omgeving promoten.

In dit kader worden op zaterdag 29 mei ook het Toeristisch Informatiecentrum Megen Op de kaart (TIM) en de ambachtelijke bakkerij en streekproduktenwinkel Antoon en Frans aan de Schoolstraat 2 officieel geopend.De eerste plannen voor het terras stammen al uit het eind van de jaren negentig. Telkens als het echtpaar bezoek uitliet, kwam bij hen de volgende gedachte op: 'Wat zou het leuk zijn om op dit mooi plekje van Megen een terras te starten'. De overkoepelende toeristische organisatie 'Maasmeanders' hielp het echtpaar met wat Thieu en Ona 'een versterking voor Megen' willen laten worden. Bestuurslid van Maasmeanders Wim Hoezen zal de opening verrichten. "We liggen aan een drukke route wat fietsers betreft, de veerpont brengt toeristen heel gemakkelijk naar Megen." Een oplaadpunt voor elektrische fietsen is ook aanwezig. Brabantsdagblad 20 mei 2010.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?