zondag, mei 09, 2010

 

Verassend Platteland van Cuijk

Peelverhalen voordragen op Hapse hooizolder

Het Verrassende PlatteLand van Cuijk heeft vier nieuwe toeristische routes in elkaar gezet. Zaterdag en zondag werden ze gepresenteerd.
Volgens Rinus de Vries van Onsplattelandsrondje, de club die het trajectenkwartet in de markt zette, verkenden zaterdag en zondag rond de 2.500 belangstellenden de nieuwe routes die luisteren naar namen als Klumpkes- en Wolle Sokkeroute. "Met het aantal deelnemers zijn we dik tevreden", zegt De Vries. Langs de routes liggen tientallen pleisterplaatsen, zoals boerderijwinkels, bed & breakfasts, campings en theehuizen, die de deuren wagenwijd hadden geopend.

Ruim veertig deelnemende bedijven maakten duidelijk dat het Land van Cuijkse platteland nog springlevend is. Een verrassende pleisterplek was bijvoorbeeld huistheater De Steenakker in Haps. Daar droeg Theo Janssen (80) uit Panningen Peelverhalen voor op en hooizolder die als minitheater is ingericht. De toehoorders namen deel aan de Mombakkesroute die langs De Steenakker loopt. Gelderlander 9 mei 2010.

Dit initiatief werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van Streekimpuls Peel & Maas.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?