woensdag, juni 30, 2010

 

Bernheze, Maasdonk, Schijndel en Sint Michielsgestel krijgen streekmanager

Streekmanager betrekt ondernemers bij plattelandsvernieuwing

Twan Goossens wordt per 1 juli a.s. streekmanager van de gemeenten Bernheze, Maasdonk, Schijndel en Sint-Michielsgestel. Zijn eerste indruk: het ontbreekt niet aan ideeën voor projecten in deze regio. Sinds een aantal jaren biedt de overheid aanzienlijk meer ontwikkelruimte op het platteland en die ruimte wordt volop benut. Sinds kort kunnen individuele ondernemers maar ook samenwerkingsverbanden een beroep doen op de streekmanager om nieuwe plannen en projecten te realiseren. Goossens heeft 5 jaar ervaring als streekmanager in regio Peel & Maas. Meestal begint een kennismaking met de streekmanager aan de keukentafel. “Er zijn erg veel ondernemers met plannen”, valt hem op. “Ze vertellen over hun ambities en tegen welke knelpunten ze aan lopen. We bespreken bijvoorbeeld waarom een project niet verder gaat of waarom de vaart eruit is. Maar ook help ik met het concretisering van ideeën, zoeken naar mogelijke samenwerkingspartners of subsidies als dat nodig is. Ik kom steeds in contact met ondernemers die iets nieuws willen. Dat is zeer inspirerend.” Het uiteindelijke doel is het stimuleren van de leefbaarheid en het bevorderen van werkgelegenheid in het buitengebied. Gezien het huidige enthousiasme zijn de kansen daarvoor groot. Voor dat hij streekmanager werd werkte Goossens bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Hij hield zich daar bezig met integrale ketenprojecten en plattelandsvernieuwing. Een ervaring die nu goed van pas komt. Ondernemers en initiatiefnemers in boven genoemde gemeenten met nieuwe ideeën roept hij op contact met hem op te nemen. Zijn telefoonnummer: 06-51631647.

Streekmanagement in Noord-Oost Brabant wordt mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Brabant de reconstructie commissie Peel & Maas de reconstructie commissie Maas & Meierij en de deelnemende gemeenten.

Twan Goossens verzorgt het streekmanagement in Peel & Maas en Maas & Meierij voor de deelnemende gemeenten. Voor een totaal overzicht van alle streekmanagers klik hier.

De deelnemende 14 gemeenten zijn:
Peel & Maas: Grave, Cuijk, Boxmeer, Sint Anthonis, Mill & Sint Hubert, Landerd, Uden en Veghel. Maas & Meierij: Bernheze, Maasdonk, Oss, Lith, Sint Michielsgestel en Schijndel.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?