zaterdag, juli 17, 2010

 

Creatief

Een agrarisch bedrijf zit in de weg om een nieuwe stadswijk te realiseren. De gemeente en de ondernemer maken een mooi plan waar beiden content mee zijn. De ondernemer schuift een paar honderd meter op en komt zo aan de rand van de nieuwe woonwijk te liggen. Hij blijft zijn tuindersbedrijf continueren maar gaat meer inspelen op stad-land verbindingen. Zo maakt hij een terras waar hij gasten kan ontvangen. Er komt een streekwinkel waarin hij zijn eigen producten zoals asperges en aardbeien verkoopt. En voor de kinderen is er een maisdoolhof.

Iedereen enthousiast? Je zou het denken maar dat is toch niet het geval. Het terras mag max. 50m2 groot zijn. En daar wordt streng op gecontroleerd. Zelfs als er mensen komen met rolstoelen dan wordt geen uitzondering toegestaan. Van de handhavende ambtenaar moest onlangs een deel van de bezoekers met hun rolstoel naar binnen.

Tja en wat doe je dan als creatief ondernemer. Als er nu te weinig ruimte is op het terras dan wordt een aantal van de bezoekers gevraagd om met een picknickmand wat eten en drinken in de streekwinkel op te halen en die vervolgens aan de picknick tafels op een gazon naast het terras te nuttigen. Je moet er maar opkomen.

Praktijkverhaal

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?