donderdag, augustus 12, 2010

 

Onder Onze Voeten

Gratis analyse bodemschatten in het Oudheidkundig Museum Sint-Michielsgestel

Nieuwe campagne Schatten van Brabant rondom archeologische vondsten
Onder de naam Onder onze voeten.

Een reis langs Brabantse bodemschatten worden vanaf medio 2010 bijzondere vondsten, vinders en hun verhalen vastgelegd en voor een breed publiek gepresenteerd. Een panel van deskundigen trekt gedurende zeven bijeenkomsten door de provincie en biedt iedereen de gelegenheid om zijn/haar bodemvondst(en) kosteloos te laten analyseren. Op zondag 19 december 2010 wordt de campagne afgesloten met een grootse publieksmanifestatie.
Analysedag Na een succesvolle pilot bezoekt het panel op zondag 19 september 2010 het Oudheidkundig Museum in Sint-Michielsgestel. Tussen 13.00 en 17.00 uur kan iedereen zijn/haar vondsten laten analyseren. Voor een verrassende inbreng zal een tekenaar zijn kunsten vertonen door middel van ‘cartoonjocken’; tekenen aan de hand van bijzondere vondsten en de bijbehorende verhalen.

Blog
Gedurende de campagne worden er doorlopend bijzondere vondsten gepresenteerd op het blog www.onderonzevoeten.nl Na afloop van de analysedag wordt daar ook een videoreportage op geplaatst. De reportage van de pilot is al te bezichtigen.

Organisatie
Deze campagne is het resultaat van samenwerking tussen Schatten van Brabant, het culturele programma van de provincie Noord-Brabant, en verschillende erfgoedorganisaties ‘in het veld’, zoals het Oudheidkundig Museum.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?