vrijdag, september 17, 2010

 

Investeren in natuur

Subsidiepot voor natuur op boerenland

De gemeente Veghel start met het Groenblauw stimuleringskader. Dit kader biedt tal van subsidiemogelijkheden voor onderhoud en aanleg van natuurelementen op boerenland, zoals poelen, knotbomen en wandelpaden. Voor Veghel is een bedrag van € 149.400,- beschikbaar.

Ondernemers in het buitengebied van Veghel kunnen vanaf heden een beroep doen op een veldcoördinator voor stimulering van natuurbeheer en ontwikkeling. De gemeente Veghel gaat, samen met de gemeentes Boekel, Sint Anthonis en Boxmeer van start met het Groenblauw stimuleringskader. De gemeenten, provincie Noord-Brabant en het waterschap dragen zorg voor natuur, landschap en recreatie. Daarom stellen ze gezamenlijk voor Veghel een bedrag van bijna 150 duizend euro beschikbaar en zorgen ze voor goede begeleiding. In Veghel is veld-coördinator Gerald Willemsen het aanspreekpunt.
Het uitgangspunt voor het Groenblauw stimuleringskader is dat aanvragers aanspraak kunnen maken op reële vergoedingen. Dat houdt in dat vergoedingen voor aanleg en onderhoud van natuur- en landschapselementen marktconform zijn. Ook het niet kunnen telen van landbouwgewassen wordt vergoed, evenals de waardedaling voor de ondergrond van vaste ele-menten als poelen, bosjes en heggen. De regeling is opengesteld tot en met 2013.
Op 20 september is er om 19.30 uur een informatiebijeenkomst in de raadzaal van het stadhuis in Veghel. Daar is iedereen welkom. Kliknieuws 17 september 2010.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?