dinsdag, augustus 31, 2010

 

Liberation Route Brabant


Samen met het Vrijetijdshuis en een aantal andere partijen onderzoeken een aantal samenwerkende streekhuizen de mogelijkheden van het doortrekken van de Liberation Route naar Brabant.

Uitbreiding Liberation Route met Brabantse luisterkeien

Liberation Route is de route die de geallieerden bewandelden tijdens de bevrijding van Europa. De Gelderse Liberation Route is in 2008 uitgezet langs belangrijke plekken uit de geschiedenis van de bevrijding van Arnhem en Nijmegen. Liberation Route Brabant maakt de Corridor Market Garden letterlijk en figuurlijk zichtbaar.

De regio Arnhem Nijmegen heeft belangwekkende locaties gemarkeerd met een luisterkei waar de bezoeker een hoorspel over een gebeurtenis rondom de bevrijding te horen krijgt. In Brabant zijn echter ook locaties die een belangrijke rol hebben gespeeld tijdens de bevrijding die nu niet zijn opgenomen in de huidige Liberation Route. Liberation Route Brabant wil een toeristische trekpleister worden die verschillende doelgroepen aantrekt voor meerdaagse recreatie. Hierbij wil Brabant een extra dimensie toevoegen aan de route door het gebruik van Augmented Reality en/of QR-codes, waardoor de beleving van een locatie nog intenser wordt.

Inmiddels is het projectplan geschreven en wordt bij diverse fondsen subsidie aangevraagd. Benieuwd naar Liberation Route Brabant? Bekijk hier het projectplan.
Vrijetijdshuis Brabant werkt samen met Liberty Park Overloon, Museumpark Bevrijdende Vleugels in Best en de streekhuizen Boven-Dommel en Peel & Maas/Maas & Meierij aan een plan om de Liberation Route ook in Brabant te ontwikkelen. Het plan wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Vrijetijdshuis Brabant en het Aanjaagfonds Plattelandsontwikkeling Progress van het SRE. Deze werkzaamheden worden gerealiseerd vanuit de ambitie ‘Culturele activiteiten in eigen provincie’. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Frank van den Eijnden. Voor Noord-Oost Brabant kan contact opgenomen worden met streekmanager Twan Goossens.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?