zaterdag, oktober 02, 2010

 

Dommelsvoort Cuijk

'Dassen Cuijk snel verplaatsen'

De dassenfamilie die leeft in de Dommelsvoort moet zo snel mogelijk verplaatst worden. Dat vindt de Tweede Kamerfractie van de VVD. Wachten totdat het gebied waar ze naartoe moeten, het Gassels Broek, helemaal klaar is, is niet nodig, aldus de fractie.

Kamerlid Helma Lodders (VVD) heeft vragen gesteld aan de minister van Landbouw. Wat de VVD betreft moet nog voor 31 december toestemming worden gegeven aan de gemeente om de dassen te verplaatsen. Dan kan er eerder worden begonnen met de aanleg van recreatiepark Dommelsvoort. Gelderlander 1 oktober 2010.

Dassenfamilie doet gemeente Cuijk de das om

De gemeente Cuijk zit met een dassenfamilie in haar maag. De dassenfamilie woont in een burcht op een plek waar een vakantiepark moet komen en dat zorgt voor problemen.
De dassenfamilie moet vanwege de bouwplannen verhuizen. Daarom stak de gemeente 1,4 miljoen in de ontwikkeling van een nieuw gebied voor dassen. Het ministerie van LNV en de vereniging Das en Boom vinden het nieuwe gebied echter nog niet goed genoeg.De gemeente wil de dassen nu snel verhuizen, want het kost geld als het vakantiepark vertraging oploopt. Volgens Das en Boom heeft de gemeente dat aan zichzelf te danken. "Ze hadden in 2003 kunnen beginnen. In 2006 heeft het ministerie van LNV ook al aangegeven dat ze konden beginnen en het in 2011 klaar moest zijn. Ze zijn vorig jaar pas begonnen met het inrichten van het landschap en dat is veel te laat", aldus de woordvoerder. Omroep Brabant.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?