donderdag, oktober 21, 2010

 

Farm-Port

Farm-port duurzaamste idee landbouwontwikkelingsgebied

Het concept Farm-port van de heer Beke uit Eindhoven is de winnaar van de wedstrijd om duurzaam ondernemen in een landbouwontwikkelingsgebied te stimuleren.
"Volgens de gemeente Peel en Maas is Farm-port de beste inzending, ook naar de toekomst gezien: het meest voorwaardenscheppend voor innovatie en duurzaamheid," aldus Gerard Boonekamp, jurylid en beleidsmedewerker gemeente Peel en Maas. Lars Beke, winnaar van de wedstrijd: "Wat ik heb geprobeerd is voor bedrijven een duurzame, kostenbesparende mogelijkheid te creƫren, met als subdoelen om de mens weer bij het voedselproces te betrekken en de omliggende bewoners recreatiemogelijkheden te bieden in het LOG. De inspiratie van dit idee komt van de airports, met name de terminals. Het idee is dat bedrijven zich gaan centreren en zo clusters vormen waar verschillende stallen verbonden zijn aan elkaar met een centraal punt in het midden." Klik hier voor het hele artikel.

Zie ook Ruraalpark en Nieuw Gemengd Bedrijf

Ontwikkelen van nieuwe innovatieve bedrijven is niet gemakkelijk. Hoe tot een goed businessmodel te komen is nog lastiger. Voor in formatie zie: Regionale Voedselketen

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?