donderdag, december 30, 2010

 

Land van Cuijk wil gezamelijk deelnemen aan Floriade


Floriade lijkt nog niet zo te leven in Brabant

Brabant loopt nog niet warm voor de Floriade van 2012 in Venlo. Deze wereldtuinbouwtentoonstelling wordt om de tien jaar gehouden. Het Brabantse provinciebestuur heeft vorige maand vierhonderd brieven gestuurd naar andere overheden, universiteiten, andere scholen en grote bedrijven. Het wilde de interesse peilen voor een Brabant Paviljoen. Veertig geadresseerden hebben gereageerd. De helft staat er positief tegenover. Of hierbij gemeenten uit het Land van Cuijk zijn, is niet bekend. Ze hebben al op een andere wijze laten weten dat ze zich graag samen willen 'verkopen' op de Floriade.

Gedeputeerde Staten besloten eerder dit voorjaar om met een Brabant Paviljoen deel te nemen aan de Floriade. Het dagelijks bestuur van de provincie heeft hiervoor al een perceel op het expocomplex gereserveerd. Dit is gebeurd in overleg met BrabantStad, waarin de vijf grote steden zitten, en het SRE, het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven. Ze willen zich er presenteren als schakels van het 'Brabant Bead Community Netwerk.' In de toekomst zou deze samenwerking ook voor andere grote evenementen als het Jeroen Bosch Jaar in 2016 en Brabant Culturele Hoofdstad in 2018 haar vruchten moeten afwerpen. Voorwaarde voor de inrichting van een Brabant Paviljoen is wel dat andere partijen meewerken. Vandaar de brief. Hierin wordt kandidaat-partners vier pakketten aangeboden met een waarde van 5.000 tot 35.000 per jaar.

Bij instemming kunnen ze zichzelf op de Floriade presenteren en deelnemen aan activiteiten waarvan de eerste volgend jaar al plaatsvinden.De reacties op de brief hadden eigenlijk al binnen moeten zijn, maar dit is dus nog lang niet het geval. Het is de bedoeling dat ze in januari op tafel komen, wanneer de provincie met onder meer het SRE over de Floriade gaat praten. De bestuursorganen hopen dan te weten of realisatie van het Brabant Paviljoen financieel mogelijk is.Het SRE is zelf ook al lang bezig met een onderzoek om Zuidoost-Brabant optimaal te laten profiteren van het evenement in Venlo. Omroep Brabant 29 december 2010.

http://www.floriade.jouwweb.nl/

Organisaties die willen deelnemen vinden hier meer informatie of kunnen contact opnemen met de streekmanager in hun regio.

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?