vrijdag, januari 07, 2011

 

Crosscircuit Boekel

Crosscircuit Boekel definitief dicht

Het motorcrossterrein aan de Bezuidenhout in Boekel moet binnen ruim een maand gesloten worden. Dit komt omdat burgemeester en wethouders zich hebben neergelegd bij een uitspraak van de Raad van State. Dit doen ze met tegenzin.

Het college heeft lang gehoopt dat het circuit open kon blijven. Het moet echter wijken, omdat het bestemmingsplan geen crossactiviteiten toestaat. Motorsport Club Boekel maakt al vanaf 1965 gebruik van het circuit. B en W hadden gehoopt dat de honderd leden er konden blijven totdat er in Zeeland een nieuw, regionaal crosscircuit zou worden geopend. Boekel is hierover al lang aan het praten met de gemeenten Landerd, waar Zeeland, Uden en Veghel onder vallen. MC Boekel werd dinsdag door de gemeente bijgepraat. Voorzitter Peter van Uden was niet helemaal verrast. Hij zag na de uitspraak van de Raad van State in oktober de bui al aankomen. Hij is vooral teleurgesteld in die Raad van State, maar ook het ministerie van Milieu en de provincie Noord-Brabant.

"Ik weet voor bijna honderd procent zeker dat de gehele bevolking van Boekel en het college achter ons staan", aldus Van Uden, die bang is dat de aanstaande sluiting de doodsteek voor zijn club betekent. Hij houdt zijn hart vast met betrekking tot de toekomst. Het is namelijk de vraag óf en wannéér er in Zeeland een crosscircuit komt. Bovendien is het nog onduidelijk waar de leden van zijn vereniging in de tussentijd terecht kunnen, wanneer hun vertrouwde circuit dicht is. Hierbij kan worden gedacht aan plaatsen als Berghem, Boxmeer, Stevensbeek en Veldhoven. Overigens dient op 20 februari een laatste beroepsprocedure bij de Raad van State. Eind maart of begin april wordt de uitspraak verwacht. Dan zal het lot van MC Uden waarschijnlijk definitief bezegeld worden. Wethouder Ted van de Loo verwacht niet dat de raad tot een ander oordeel zal komen. Het circuit blijft sowieso dicht zolang deze procedure loopt. Omroep Brabant 5 januari 2011.

Overzicht persberichten

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?