dinsdag, januari 25, 2011

 

Duits Lijntje


Groene stoom, avonturen langs het Duitse lijntje

Het "Duitse lijntje" was vroeger een spoorweg die mensen van Nederland naar Duitsland - en omgekeerd - bracht. Tegenwoordig kunnen planten en dieren zich over de oude spoorlijn van het ene natuurgebied naar het andere verplaatsen. De stoom van de laatste trein is allang met de wind weggewaaid; de natuur stoomt nu over het "Duitse lijntje": groene stoom! Het boek 'Groene stoom' van Gerard Sonnemans is een bundel verhalen en informatie over de geschiedenis van de spoorlijn en de natuur die er vroeger en tegenwoordig gebruik van maakt. De verhalen koppelen het verleden, het heden en de toekomst aan elkaar en beslaan een scala aan onderwerpen: een treinoverval, ongelukken, het spoor onder oorlogsvuur en griezeltochten. Ook de aanleg van de spoorlijn en natuurlijk de belevenissen van reizigers, van arme sloebers en vluchtelingen tot de Duitse keizer, lees je in 'Groene stoom' .

'Groene stoom' bestellen? Neem contact op met IVN Consulentschap Brabant: (0411) 614 111 of consulentschap.brabant@ivn.nl.

Stem voor de Publieksprijs
De winnaars van de Publieksprijs worden gekozen door het Brabantse publiek via het principe van de meeste stemmen. De twee longlists, met daarop 10 door de jury geselecteerde boeken, vormen de kandidatenlijsten voor de Publieksprijs Volwassenen en de Publieksprijs Jeugd. De schrijvers met de meeste stemmen winnen beide de Publieksprijs van €1000. De Prijzen der Brabantse Letteren zijn ingesteld door het bkkc, in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. Stem op 'Groene stoom' via http://www.bkkc.nl/portfolio/prijzen-der-brabantse-letteren/publieksprijs-(1)






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?