zaterdag, januari 29, 2011

 

Lopende zaken

Criterium 'lopende zaken' intensieve veehouderij Noord-Brabant gewijzigd

Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant hebben een voorstel gedaan om het critrium voor veehouderijen om als 'lopende zaak' aangemerkt aan te passen. Voorwaarde om als lopende zaak te worden erkend wordt nu dat uit schriftelijke stukken blijkt dat de betreffende veehouder op 20 maart 2010 er van uit mocht gaan dat de gemeente zou toestemmen in verplaatsing van zijn bedrijf. ‘Een gerechtvaardigd vertrouwen in planologische medewerking', in het juridisch jargon.

De aanpassing vloeit voort uit een debat tussen college en Provinciale Staten, over hoe om te gaan met intensieve veehouderijen die al bezig waren met een bedrijfsverplaatsing op 19 maart vorig jaar. Op die dag stelden de Staten een maximum aan de omvang van intensieve veehouderijen.

Het gaat om een aanpassing van de provinciale Verordening Ruimte. Daarop kan tot en met 16 februari worden ingesproken. Het voorstel van het Brabantse college wordt op 18 februari besproken in de Statencommissie Ruimte & Milieu. Nadat Gedeputeerde Staten de inspraakreacties hebben verwerkt, kunnen naar verwachting op 25 februari Provinciale Staten het aangepaste criterium definitief vaststellen.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?