woensdag, februari 02, 2011

 

Crossmuseum Boekel in oude varkensstal

Crossmuseum gokt op 2000 gasten per jaar

Het Boekelse college staat positief tegenover de plannen van inwoner Hans Laurense om een motorcrossmuseum te beginnen in Boekel. Wel geeft het college aan dat het plan beter financieel onderbouwd moet worden voordat het groen licht krijgt.

Verder lijkt de komst van het museum nog slechts een kwestie van tijd. Streekmanager Twan Goossens: "Als er geen bezwaren worden ingediend door omwonenden – en dat verwacht ik niet – dan moet dat museum er over anderhalf jaar kunnen zijn."

Laurense wil het museum in oude varkensstallen naast zijn motorsportzaak aan het Bovenstehuis 17 beginnen. Hij heeft vorig jaar toestemming gekregen om de varkensstallen te slopen, in ruil voor twee Ruimte- voor-Ruimte-woningen. Als het museum er komt, dan worden de stallen niet gesloopt, maar 'omgevormd' tot museum. Het museum krijgt een tentoonstellingszaal, een werkplaats en een opslagruimte. Bedoeling is dat in een ruimte van vierhonderd vierkante meter straks zo'n zestig crossmotoren worden tentoongesteld.Gelderlander 4 februari 2011.






<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?