dinsdag, maart 29, 2011

 

Maashorst nieuwe recreatieve poort bij Vrijeteugel

Start toeristisch seizoen De Maashorst

Ondernemers in de Maashorst bieden in het weekend van 9 en 10 april aangepaste arrangementen en rondleidingen om de bezoeker het gebied te laten ontdekken. Als aftrap openen zaterdag 9 april om 11.00 uur twee nieuwe recreatieve centra, één in Uden bij de Vrije Teugel en één in Schaijk op recreatiepark De Heidebloem. De opening is in handen van twee ‘erg belangrijke Maashorst bewoners’ die later bekend worden gemaakt.

Bij de centra liggen kaarten met hierop aangegeven de ondernemers die deelnemen aan het Open Weekend. Per fiets, te voet of bijvoorbeeld per ezel kan het gebied verkend worden. Het zijn ondernemers verdeeld over het hele Maashorst gebied, Oss, Uden, Bernheze en Landerd. Zij organiseren activiteiten op het gebied van natuur, cultuur, proeverij en speciale arrangementen voor kinderen.Ook wordt in Schaijk de vernieuwde digitale informatiezuil onthuld, waar bezoekers gegevens en uittips over het gebied kunnen opvragen. De complete agenda voor dit weekend waarin de bezoeker centraal staat, is vanaf 7 april te zien op www.demaashorst.nlDe Maashorst werkt continue aan een optimale bereikbaarheid en informatievoorziening om zo de bezoeker kennis te laten maken met de diversiteit van het gebied. In de zomer 2009 is het eerste recreatieve centrum geopend bij De Kriekeput in Herpen. Daarna volgde de centra bij De Heische Tip in Zeeland, Natuurcentrum Slabroek in Nistelrode en Het Bomenpark in Heesch. In opdracht van de Stuurgroep Maashorst heeft de Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant een nieuw ontwerp laten ontwikkelen voor deze zuilen om de bezoeker nog beter te bedienen. Daarnaast zijn de digitale informatiezuilen gekoppeld aan de centrale database van de Regio-VVV.
Het weekend is een vervolg van het initiatief van Maashorst Betrokken Ondernemen dat eerder in opdracht van de Stuurgroep werd gestart.Kliknieuws 29 maart 2011.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?