donderdag, april 28, 2011

 

Bistro in koeienstal

Camping Eerde groeit ondanks bezwaren

Natuurcamping ‘Het goeie leven’ startte in oktober vorig jaar met bouwen. Het Eerdse initiatief aan de Vlagheide moet dit voorjaar meer en meer vorm krijgen en staat sinds deze week weer wat sterker in de schoenen. De gemeente Veghel wees namelijk de bezwaren van een handvol Eerdenaren af.

Zo waren vijf bezwaarmakers tegen een horecavergunning voor de camping, waar een bistro komt. De bezwaarmakers vrezen geluidsoverlast en verkeers- en parkeerproblemen. Die bezwaren heeft de gemeente ongegrond verklaard. Twee van de bezwaarmakers, een echtpaar, vindt ook dat de sloopvergunning pas gebruikt mag worden als de bouwvergunningen onherroepelijk zijn. Ook dat was de gemeente een brug te ver. Overigens kunnen de bezwaarmakers nog hogerop; een zeker risico hebben de initiatiefnemers dus wel genomen door al met de bouw te starten.

Camping Het goeie leven is een initiatief van Anke en Johann van Esdonk en Jelt en Ellen van Veenendaal. Zij gaan aan de Vlagheide een natuurcamping oprichten, met onder andere een bistro, natuurvijver, speeltuin en ontdekpad. De bistro komt in een voormalige koeienstal. Na zo’n zes jaar voorbereiden zijn de initiatiefnemers eind vorig jaar aan de slag gegaan. Kliknieuws 28 april 2011.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?