maandag, april 18, 2011

 

Bouw woonwijk om verplaatsing mogelijk te maken

Mill gaat bouwplan 't Kavelt zelf ontwikkelen

De gemeente Mill en Sint Hubert gaat zelf woningbouwplan 't Kavelt ontwikkelen om de verplaatsingen van twee veehouderijen te kunnen bekostigen. 't Kavelt voorziet in ongeveer 120 woningen zuidelijk van Mill ter hoogte van de Wanroijseweg.

Om het plan zelf te kunnen gaan doen, heeft het college Ontwikkelingsmaatschappij Ruimte voor Ruimte de deur gewezen.

De actie van het college heeft alles te maken met de verkoop van de Kavelt-gronden die niet genoeg euro's opleveren om twee agrarische bedrijven vanuit Sint Hubert naar landbouwontwikkelingsgebied Graspeel te verplaatsen.

In 2008 kwam het bouwplan van de grond. Begin 2009 tekende Bureau Strootman zestien Ruimte voor Ruimte-woningen en ruim honderd reguliere woningen in allerlei typen en prijsklassen. Een jaar later stemde het college in met het plan. Maar ORR droeg volgens Mill te weinig bij voor onder meer de ondergrondse infrastructuur en voor eventuele planschadekosten. Hierdoor dreigt er te weinig geld binnen te komen, geld dat nodig is om de bedrijfsverplaatsingen te betalen. Door het plan zelf op te pakken denkt het college wel genoeg geld binnen te kunnen halen. Gelderlander 18 april 2011.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?